ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ

Η σχολή απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη λαϊκή και βυζαντινή μουσική, ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικού επιπέδου, επιδιώκοντας, μέσω αυτής, την ανάδειξη μουσικών ταλέντων, τη μετάδοση αξιών, και γενικά την καλλιέργεια ομαδικού – συλλογικού πνεύματος. Καταξιωμένοι μουσικοί διδάσκουν τους μαθητές και μοιράζονται την πολυετή εμπειρία τους. Η πρακτική αλλά και θεωρητική διδασκαλία των βασικών οργάνων της λαϊκής ορχήστρας εστιάζεται στο: Τρίχορδο Μπουζούκι, Τζουρά, Μπαγλαμά, Κιθάρα και Κοντραμπάσο, Ακορντεόν και Πιάνο. Παράλληλα, λειτουργεί τμήμα Βυζαντινής Μουσικής (Θεωρία, Παρασημαντική, Ισοκράτημα, Τυπικό, Μονωδία και Βυζαντινός Χορός). Επίσης, μέσα από το Προπαρασκευαστικό Τμήμα, οι μαθητές ηλικίας 5 έως 7 ετών, έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής και προετοιμάζονται για τη μελλοντική τους εκμάθηση. Ταυτόχρονα λειτουργεί και Τμήμα Ηχοληψίας – Μουσικής Τεχνολογίας καθώς και Τμήμα Ζωγραφικής.

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ δεν είναι ένα κλασικό ωδείο εκμάθησης και παραγωγής μουσικής. Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τα νέα παιδιά με το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι και να τους μυήσει στο εύρος και την πολυπλοκότητα τους. Η μέθοδος πού το επιτυγχάνει διαφέρει από εκείνη του κλασικού ωδείου. Ο σπουδαστής έρχεται πρώτα, για ένα μεγάλο σχετικά χρονικό διάστημα, σε επαφή με το όργανο που θα επιλέξει και αφού ξεκινήσει μια εμπειρική και βιωματική σχέση μαζί του, τότε φτάνει σε σημείο να δεχτεί και την κλασική θεωρητική παιδεία.

Το φάσμα της μουσικής που μελετάται κατά τη διάρκεια των σπουδών, αφορά την ελληνική λαϊκή μουσική, το ρεμπέτικο και το αστικό λαϊκό τραγούδι, που ξεκινά να εκφράζεται με τη γέννηση της λαϊκής ορχήστρας της λεγόμενης «Πειραιώτικης Σχολής» από τον Μάρκο, τη συνέχειά της – ενδεικτικά – από τον Τσιτσάνη, τον Παπαϊωάννου, τον Χιώτη και τον Ζαμπέτα και φθάνει μέχρι τους σύγχρονους μεγάλους συνθέτες μας Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο κ.α. Οι μαθητές, αφού εντρυφήσουν στις διάφορες σχολές παιξίματος των οργάνων, ακούγοντας και παίζοντας, κατέχοντας αργότερα και την θεωρητική κατάρτιση, θα κατανοήσουν ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζουν το λαϊκό τραγούδι ως μουσειακό είδος, αλλά ως ζωντανό οργανισμό που εξελίσσεται. Έτσι οι μαθητές μας θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν τη μουσική μας ένα βήμα παρακάτω. Ο τρόπος αυτός είναι δοκιμασμένος και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

ΕΓΓΡΑΦΗ

{ Στο τμήμα που σας ενδιαφέρει }

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία ή να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στη σελίδα “Επικοινωνία”

Χίου & Πάρου, 84100, Σύρος

22810 76516, 6932 327772

info@enhordais.gr