ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Δάσκαλος ηχοληψίας - μουσικής τεχνολογίας

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΣ

Ο Βαγγέλης Κέφαλος είναι ηχολήπτης δισκογραφίας – μουσικός. Ως επαγγελματίας μουσικός και Studio ηχολήπτης τα τελευταία 25 χρόνια έχει στο ενεργητικό του πληθώρα από δισκογραφικές παραγωγές και ενορχηστρώσεις.

Γεννήθηκε το 1976 στην Αθήνα και σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε τις σπουδές του στη μουσική. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου σε επίπεδο διπλώματος στο Ωδείο Σκαλκώτα και είναι κάτοχος τριών πτυχίων ανώτερων θεωρητικών (Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας – Ενορχήστρωσης). Το 1996 εισήχθη στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Παράλληλα με τις κλασσικές σπουδές στη μουσική παρακολούθησε Jazz Πιάνο με τον Μάρκο Αλεξίου και Jazz Αρμονία με τον Κωνσταντίνο Μπαλταζάνη καθώς και σεμινάρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό επάνω στο Digital Audio Engineering ενώ είναι κάτοχος Certification LEVEL 1 & LEVEL 2 του σύγχρονου Ethernet audio protocol DANTE από την Αυστραλιανή Εταιρεία Audinate.

Από το 1996 ξεκινά η ενεργή επαγγελματική του σταδιοδρομία στον χώρο της Ηχοληψίας αρχικά στο πλευρό του Μίνου Μαμαγκάκη ως midi programmer και έπειτα ως βοηθός ηχολήπτη σε αρκετές τηλεοπτικές παραγωγές και διαφημίσεις μεγάλων καναλιών της Ελληνικής Τηλεόρασης. Διετέλεσε General Manager και υπεύθυνος ήχου των Prova Music Studios και αργότερα ιδιοκτήτης των Stage Music Studios έχοντας συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής Δισκογραφίας όπως : Δήμητρα Γαλάνη, Φοίβο Δεληβοριά, Σάκη Ρουβά, Έλενα Παπαρίζου, Κώστα Μακεδόνα, Τάνια Τσανακλίδου, Μιχάλη Δέλτα κ.α. Ως session μουσικός έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες και δισκογραφικές παραγωγές.

Eίναι Καθηγητής Μουσικής Τεχνολογίας σε διάφορα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια, Ωδεία και Σχολές ενώ παράλληλα εργάζεται ως Υπεύθυνος του Ψηφιακού Τμήματος της εταιρείας Bon Studio και brand Manager μεγάλων Κατασκευαστικών οίκων στον τομέα του ήχου όπως: Focusrite, Genelec, Apogee, Fostex, JBL Studio Monitors κτλ. παραμένοντας ενεργός free Lancer studio ηχολήπτης σε παραγωγές Καλλιτεχνών της έντεχνης και electro pop – rock μουσικής σκηνής. Το σύγγραμμά του με τίτλο «Εφαρμοσμένη Ψηφιακή Τεχνολογία Ήχου» τελεί υπό έκδοση από τον εκδοτικό οίκο ΙΩΝ, ενώ αποτελεί ήδη προτεινομένη ύλη στην διαδικτυακή πύλη του “Ευδόξου” των Βιβλίων & Συγγραμμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

vaggelis-kefalos

Έχοντας αρωγό την αγάπη μου για την εκπαίδευση συμπορεύομαι με την Μεγάλη του Μάρκου Σχολή. Όχι από βιοπορισμό , αλλά από μία εσωτερική μου ανάγκη που στηρίζεται σε μία βασική μου πεποίθηση ότι οι γνώσεις μεταλαμπαδεύονται και δεν διαπομπεύονται. Με σύνεση, υπευθυνότητα και όραμα βρίσκομαι ανάμεσα σε σπουδαίους ανθρώπους όπως η ομάδα του “Εν Χορδαίς & Οργάνοις” για να προσφέρω σε όλους όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά και την τέχνη της Μουσικής Τεχνολογίας. Εύχομαι η σχολή να αποτελέσει κέντρο τεχνολογίας και πολιτισμού στον ευρύτερο χώρο των Κυκλάδων.