ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Ολοκλήρωση μαθημάτων μουσικής

Αγαπητοί μαθητές / γονείς,

Τα διαδικτυακά μαθήματα μουσικής την φετινή εκπαιδευτική χρονιά ολοκληρώθηκαν!

Παρότι η χρονιά ήταν «ιδιαίτερη» και δεν μας επιτρεπόταν, εκ του νόμου, η φυσική επαφή, εμείς το εκλάβαμε ως ευκαιρία χρόνου, οι σπουδαστές να μπουν βαθύτερα στο νόημα της λαϊκής και βυζαντινής μουσικής καθώς και στη θεωρία της.

Ο χρόνος δεν πήγε επουδενί χαμένος, μα ακριβώς το αντίθετο, η γνώση πολλαπλασιάσθηκε για αυτούς που πράγματι ενδιαφέρονται για το αντικείμενο μας.

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την μελέτη, τη διάθεση, και την επιμονή τους!

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Φέτος οι προαγωγικές εξετάσεις θα υλοποιηθούν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2021, θα ενημερωθείτε εκείνο το διάστημα για τις ακριβείς ημέρες και ώρες των εξετάσεων.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Οι εγγραφές θα ξεκινήσουν από 1η Σεπτεμβρίου 2021 με δυνατότητα ηλεκτρονικής εγγραφής, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ως προς το πρόγραμμα (ημέρες & ώρες) των μαθημάτων, θα διαμορφωθεί, σύμφωνα με το πρόγραμμα της προηγούμενης σχολικής χρονιάς 2020-2021, κρατώντας κάθε επιφύλαξη για τυχόν μικρές τροποποιήσεις ανάλογα με τα τμήματα και τις ηλικίες των μαθητών μας.

ΕΝΑΡΞΗ

Τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από 1η Οκτωβρίου 2021.

ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ – ΖΩΓΡΑΦΙΚΉΣ

Προς ενημέρωση σας, τη νέα σχολική χρονιά 2021 – 2022, προγραμματίζουμε την ίδρυση νέου τμήματος Εικαστικών – Ζωγραφικής. Το Τμήμα Εικαστικών ενθαρρύνει παιδιά, εφήβους και ενήλικες να αναπτύξουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητες μέσα από την ζωγραφική. Το πρόγραμμα σπουδών συνδυάζει την θεωρία με την πράξη, και υποδεικνύει στους μαθητές τρόπους ώστε να καλλιεργήσουν την αισθητική τους αντίληψη, να αναπτύξουν το δικό τους εκφραστικό λεξιλόγιο, και να εξοικειωθούν καλύτερα με τα ζωγραφικά μέσα. Με την μελέτη της νεκρής φύσης, τις ασκήσεις χρωματολογίας, την εξοικείωση με τα σημαντικά έργα της Ιστορίας της Τέχνης, ο μαθητής αναπτύσσει την ικανότητα να παρατηρεί, να ερμηνεύει και να αποτυπώνει τη δική του σύνθεση.

Η φοίτηση διαρκεί ένα ακαδημαϊκό έτος, ενώ τα μαθήματα γίνονται ομαδικά, με ανώτερο αριθμό σε κάθε τμήμα 8 ατόμων, και χωρίζονται σε ηλικιακές κατηγορίες:

  • Παιδικό Τμήμα, για παιδιά από 6 έως 12 ετών
  • Εφηβικό Τμήμα, για νέους από 13 έως 18 ετών
  • Τμήμα Ελεύθερου σχεδίου, για Προετοιμασία μαθητών για το ειδικό μάθημα των Πανελληνίων Εξετάσεων
  • Τμήμα Ενηλίκων

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

Σας υπενθυμίζουμε, το διάστημα των διακοπών σας, να μην εγκαταλείψετε τη μελέτη, να ακούτε μουσική, να εξασκείστε σε όλα αυτά που μάθατε τη χρονιά που μας πέρασε! Για οποιαδήποτε απορία σας, οι δάσκαλοί σας θα είναι διαθέσιμοι να σας βοηθήσουν!

Ευχές για «Καλό Καλοκαίρι» …!!!

Με εκτίμηση και σεβασμό,
Η ομάδα του ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ