ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

Το ΕΝ ΧΟΡΔΑΙΣ & ΟΡΓΑΝΟΙΣ ταξιδεύει στη Σκόπελο!

Για 2η χρονιά {Η Μεγάλη του Μάρκου Σχολή} πρόκειται να ταξιδέψει στη Σκόπελο!

Μέτα από πρόσκληση των διοργανωτών του Φεστιβάλ Ρεμπέτικου Σκοπέλου «ΜΕΡΕΣ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟΥ», ομάδα μαθητών της σχολής μας, πρόκειται να ταξιδέψουν από τη Σύρο στη Σκόπελο, το διάστημα 13 έως 16 Ιουλίου 2021 συμμετέχοντας μουσικά! Ο στόχος «κοινός» και τον υποστηρίζουμε!!!

Φέτος το Φεστιβάλ θα είναι αφιερωμένο στον «Πατριάρχη» του ρεμπέτικου, Μάρκο Βαμβακάρη. Το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου καθιερώθηκε ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα της Σκοπέλου, καθώς τιμά την μνήμη και το έργο του μεγάλων λαϊκών συνθέτων, του Ρεμπέτικου και παράλληλα αξιοποιεί τη μουσική παράδοση, προβάλλοντας τον πολιτισμό μας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι o θεσμός αυτός στοχεύει να διαφυλάξει, αλλά κυρίως να διατηρήσει ζωντανή την αστική λαϊκή μουσική, η οποία αποτελεί μέρος της πολιτιστικής ταυτότητας και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ελλάδας.

Για μία ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων, όπου θα προβληθεί και θα αναδειχθεί τόσο το ρεμπέτικο τραγούδι όσο και η συμβολή των καλλιτεχνών στην κατανόηση και διατήρηση του.

Η Σύρος συναντά τις Σποράδες!
Ευχόμαστε καλή επιτυχία!!!

Δείγμα προηγούμενης συμμετοχής μας: